Groep de Mos wil voederverbod in buurt van broodcontainers

Meeuw.
Meeuw. © Archief
DEN HAAG - In de omgeving van broodcontainers moet een voederverbod worden ingevoerd. Daarvoor pleit de Groep de Mos in de Haagse gemeenteraad naar aanleiding van het bericht dat bewoners van Transvaal helemaal gek worden van de meeuwen.
De bewoners van twee flats bij het wijkpark Transvaal
. ‘Doe nou eens wat’, zeiden ze. Dit omdat naast de flats bakken staan, waarin mensen hun oude brood kunnen gooien. Probleem is dat als de bakken vol zijn, brood naast de bakken wordt gegooid. Daar komen meeuwen opaf.
Fractievoorzitter Richard de Mos van de Groep de Mos wil dat de gemeente hier een einde aan maakt. 'Die broodcontainers zijn ingevoerd tegen de overlast van ratten en meeuwen. Het kan dan niet zo zijn dat zo'n ding die beesten aantrekt door slecht handhaven van de gemeente', stelt hij. Vandaar dat er volgens hem in de directe omgeving van broodcontainers een voederverbod moet worden ingevoerd.

Beter handhaven

Ook wil de partij dat de gemeente beter gaat handhaven op het dumpen van brood naast de broodbakken. Het raadslid wijst erop dat de gemeenteraad twee weken geleden een motie aannam om een einde te maken aan rattenoverlast.  De Mos: 'Het zou goed zijn als het stadsbestuur de overlast rondom broodcontainers, vaak veroorzaakt door bedrijfsafval, bij de uitvoering van de motie meeneemt.'