Den Haag als één groot Mondriaanwerk

DEN HAAG - Gebouwen in Den Haag veranderen in Mondriaankunstwerken tijdens de tentoonstelling The Hague goes Mondrian. Fotografe en Instagrammer Renske Derkx maakte voor de tentoonstelling foto’s van Haagse gebouwen die omgetoverd zijn tot Mondriaan-werken. De tentoonstelling is vanaf dinsdag te zien in het Atrium van het Stadhuis.

Omdat in 2017 kunststroming De Stijl 100 jaar bestaat, werkt de gemeente dit jaar samen met citydressers om de stad te veranderen in één groot Mondriaanschilderij. Torens, gebouwen en kleine etalages zijn gekleurd in Mondriaankleuren.

Bij de tentoonstelling lopen bezoekers over Den Haag als plattegrond. Ze gaan hierbij langs alle gebouwen in de stad en komen er op die manier van alles over te weten. Na afloop krijgen bezoekers een folder waar een route in staat die langs alle gebouwen leidt die Derkx heeft gefotografeerd.

Tweede keer

Het is de tweede keer in twee maanden dat de 23-jarige Renske mag exposeren in het stadhuis. Eerder exposeerde ze al 23 van haar mooiste foto's van Haagse gebouwen. Wekelijks toont ze aan 12.000 Instagram-volgers haar architectuurfoto's.

Wil je er meer over weten? Rond 6.50 uur zendt Radio West (89.3 FM) een interview uit met de fotografe Renske Derkx.

LEES OOK: Baby's krijgen Mondriaan te zien tijdens speciale rondleiding in Haags Gemeentemuseum
Deel dit artikel: