Het wordt warrrrrrm! Vijf tips om je huisdier koel te houden

REGIO - Poehee! Het wordt woensdag weer flink warm. Naast jezelf moet je dus ook je huisdieren koel houden. Maar hoe doe je dat? We zochten het voor je uit.
Koop een koelmat.
Die zijn ervoor gemaakt om niet te lekken, maar wel koud te blijven. Of gebruik een natte handdoek, dat kan ook. Zorg in ieder geval dat je huisdier een koude, vochtige plek heeft om op te liggen. Dieren hebben geen zweetklieren, dus zweten om af te koelen is geen optie. Letterlijk chillen dus!

Ga pootje baden.
Zeker als je een hond hebt is zwemmen een goede optie. Waarschijnlijk heb je daar alleen niet iedere dag de tijd voor. Een opblaasbadje met een laagje water erin helpt ook al een hoop. Je hond zal je dankbaar zijn. Als je een kat hebt kun je deze optie beter overslaan.

Maak ijsflesjes.
Heb je knaagdieren? Dan zal je konijn, cavia of andere knager je dankbaar zijn voor een flesje bevroren water. Vul het flesje tot net over de helft, bevries hem en leg hem met een handdoek eromheen in het hok van je huisdier. Die handdoek is belangrijk: zonder kan je dier zich ‘branden’ aan de vrieskou.

Smeer je dier goed in.
Nee, echt. Vooral witte huisdieren verbranden hun neusbrug al gauw. Smeer de neus van je dier dus in om pijn te voorkomen. Neusjes die verbrand zijn kunnen op hun beurt weer jeuken en vervellen. Even insmeren voorkomt dus veel gedoe, irritatie en leed voor zowel jou als je dier.

Speel voor spookje.
Want je konijn is écht heel blij als je zijn hok afdekt met een nat wit laken. Het houdt direct zonlicht tegen en brengt verkoeling. Luchtvochtigheid kan een hoop helpen.  Konijnen kunnen vanaf 24 graden Celsius al overlijden aan oververhitting, dus het opofferen van je dekbedovertrek is echt de moeite waard.

Meer over dit onderwerp:
HUISDIEREN TIPS WARMTE
Deel dit artikel: