Instellingen

Wie kent Johannes Albertus Janssen?

Wie kent Johannes Albertus Janssen?
Wie kent Johannes Albertus Janssen?
DEN HAAG - Over de oorlog werd vaak niet gepraat na de bevrijding en de jaren van de wederopbouw. En dan blijf je soms met vragen achter. Zo ook Gerard Janssen uit Den Haag. Zijn vader zat in het verzet maar Gerard weet niet wat hij heeft gedaan.
Gerard was 4 jaar toen de oorlog uit brak. Zijn vader, Johannes Albertus Janssen was kapitein bij een zeesleper. Gerard weet dat hij naar Engeland moest tuffen, maar dat mislukte want iedere keer als hij langzaam vaarde kwamen de Duitsers.
Na de oorlog is het hele gezin naar Australie verhuisd omdat daar genoeg werk was. Zijn vader kreeg in 1951 een penning per post opgestuurd voor zijn werk in het verzet, maar was
erg boos dat hij niet opgespeld werd door bijvoorbeeld burgemeester. Zijn vader heeft alleen het lintje van de penning afgehaald, maar de penning zelf heeft hij terug gestuurd uit boosheid. Gerard zou de penning erg graag een keer willen zien.
Gerard is al jaren op zoek naar informatie over zijn vader maar tot nu is hij niet verder gekomen. Het is erg belangrijk voor hem omdat het een stuk familiegeschiedenis is en dat zijn leven heeft bepaald. "Als mijn vader niet in het verzet had gezeten waren we met het gezin naar een concentratiekamp verbannen."
Kun jij Gerard helpen? Mail dan superdebby@omroepwest.nl