OM in beroep tegen afstaan DNA-materiaal in moordzaak Victor 't Hooft

Remond P. in de rechtszaal
Remond P. in de rechtszaal
DEN HAAG - Het Openbaar Ministerie gaat in beroep tegen de beslissing van de rechter om DNA-materiaal af te staan in de moordzaak van Victor 't Hooft. Remond P. is veroordeeld voor de Haagse moord in 2007, maar zegt onschuldig te zijn. Hij spande een kort geding aan, omdat het OM weigerde DNA af te geven. P. kreeg gelijk van de rechter.
P. zegt het DNA-materiaal nodig te hebben om mogelijke alternatieve scenario's aan te tonen en zo
. De rechter stelde P. in het gelijk: 'Hernieuwd onderzoek zou kunnen leiden tot nieuwe inzichten over de strafzaak.'
De rechter vindt de verklaring van een deskundige van het Nederlands Forensisch Instituut (NFI) van belang. Die zei in de rechtszaal dat het voorgestelde DNA-onderzoek zinvol is en ook zou zijn uitgevoerd als de nieuwe technieken toentertijd beschikbaar waren geweest.

Onschuld

Het OM is van oordeel dat het gebruikmaken van nieuwe technieken niet automatisch leidt tot nieuwe feiten. Het OM gelooft niet in de onschuld van P. Het DNA-materiaal gaat in eerste instantie wel naar de advocaat van P. De rechter heeft besloten dat het vonnis direct moet worden uitgevoerd, ook als er hoger beroep wordt aangetekend.
Vastgoedhandelaar Victor 't Hooft werd op 7 november 2007 doodgeschoten in zijn tuin door een of twee gemaskerde mannen. De dader wachtte hem op en schoot hem neer tijdens een worsteling. DNA van Remond P. werd op de jas van Victor 't Hooft gevonden.