Instellingen

Opnieuw twee doden in onze regio

© Archief
politie doet onderzoek bij de vindplaats van een lichaam aan de herenwerf in maasland
politie doet onderzoek bij de vindplaats van een lichaam aan de herenwerf in maasland © Regio15
Stoffelijk overschot gevonden in Rijswijk
Stoffelijk overschot gevonden in Rijswijk © Regio15
REGIO - Er zijn dit weekeinde in de regio opnieuw twee doden gevonden. Zaterdagochtend vroeg werd op de Van der Kooijweg in Rijswijk een dode gevonden. De politie doet onderzoek rond de plek in het Hoekpolderpark waar het stoffelijk overschot is aangetroffen.
In het water bij de Herenwerf in Maasland werd
Het is nog niet bekend wie de overleden persoon is.
Er zijn dit jaar al veel doden gevonden. Niet in alle gevallen is sprake van een misdrijf. Op zondag 8 juli wordt de 52-jarige Mostafa dood in zijn woning gevonden. Hij is van de trap gevallen. De politie doet nog onderzoek naar de dood van een 29-jarige man in Leiden in de Lopsenstraat op 27 juni. Ook wordt nog onderzocht of een 45-jarige vrouw in Maasland door een misdrijf is omgekomen.

Nu al meer moorden in 2017 dan in 2016

In het eerste half jaar van 2017 zijn er meer mensen in de regio vermoord dan in heel 2016. In totaal kwamen de eerste zes maanden acht mensen door een misdrijf om het leven, vorig jaar waren dat er zeven.
Een overzicht:
24 januari
In een huis op de Leyweg in Den Haag wordt een zwaargewonde vrouw gevonden. Ze is mogelijk met een hard voorwerp op haar hoofd geslagen. Twee dagen later overlijdt ze. Drie mensen zijn verdacht in de zaak.
28 februari
De 55-jarige Adrie den Engelsman wordt dood gevonden in zijn huis op de Leopoldhove in Zoetermeer. Later blijkt dat hij onthoofd is. Er zijn twee verdachten opgepakt. Het zijn bekenden van het slachtoffer.
17 april
Op een parkeerterrein in de Sylvain Poonsstraat in Wateringen wordt de 39-jarige Farid uit  doodgeschoten in zijn auto. Hij sterft ter plekke.
25 april
Een vader en een zoon, René en René van Doorn, worden doodgeschoten op een industrieterrein op Edisonstraat in Zoetermeer. Diezelfde dag wordt een man opgepakt in Rotterdam als hij probeert de vluchtauto in brand te steken.
09 april
Kitesurfers vinden in zee bij Noordwijk het lichaam van een man. De politie gaat er vanuit dat hij vermoord is. Het blijkt te gaan om de 24-jarige Everald Suensberg uit Druten.
17 juni
Drie mannen brengen een dode man naar het politiebureau in Gouda. Het gaat om een man uit Bodegraven.
03 juli
De 85-jarige Ans wordt vermoord in haar huis in de Louis Davidsstraat in de Haagse wijk Loosduinen, wat er achter de moord zit, is nog niet duidelijk.

Overzicht van het aantal moorden de afgelopen jaren:

2010: 17 moorden
2011: 17 moorden
2012: 17 moorden
2013: 9 moorden
2014: 12 moorden
2015: 8 moorden
2016: 7 moorden