Onderzoeksbureau krijgt ruim dertig tips voor moordverdachte Mark de J.

Coach Mark de J. van tennisser Robin Haase
Coach Mark de J. van tennisser Robin Haase © ANP
DEN HAAG - Er zijn tot nu toe ruim dertig tips binnengekomen bij het onderzoeksbureau dat probeert de onschuld van Mark de J., de verdachte in de zaak Koen Everink, aan te tonen. Voor de 'gouden tip' heeft de familie van de verdachte tenniscoach 40.000 euro klaarliggen. Dat heeft een woordvoerder zaterdag gezegd.
Vrijdagavond ging de speciale website
in de lucht waar informatie over de zaak kan worden achtergelaten. Het Openbaar Ministerie verdenkt De J. ervan dat hij zakenman Koen Everink op 3 maart vorig jaar heeft gedood. De J.,
, heeft altijd
. De moord zou het werk zijn van anderen die De J. zouden hebben ontvoerd.

DNA-materiaal


Volgens advocaat Bob Kaarls wordt deze lezing ondersteund door de vondst van onbekend DNA-materiaal op het lichaam van Everink en op handdoeken in diens huis. Dat zelfde DNA-materiaal is ook aangetroffen in de auto van Mark de J.
Kaarls gaat de rechtbank tijdens de regiezitting op 4 september vragen aanvullend onderzoek naar deze sporen te doen. Tot nu toe heeft de rechtbank dat altijd geweigerd. Om die reden legde advocaat Pieter Hoogendam in mei de verdediging neer van Mark de J.. Kaarls nam de verdediging over.

Motief

Uit nieuw forensisch onderzoek dat de verdediging heeft laten uitvoeren blijkt volgens hem dat 'er gedetailleerde DNA-sporen zijn'. Het Openbaar Ministerie meent dat alles in de richting van De J. wijst. Hij was als laatste bij Everink thuis, het bloed van Everink is in zijn auto gevonden en De J. had een forse geldschuld bij de zakenman.