Guillermo Garcia-Lopez wint 25ste editie van The Hague Open

© Twitter (@TheHagueOpen
DEN HAAG - De 25ste editie van The Hague Open is gewonnen door Guillermo Garcia-Lopez. De 34-jarige Spanjaard rekende zondag in drie sets af met zijn Belgische opponent Ruben Bemelmans: 6-1, 6-7, 6-2. Het is na 2006 de tweede keer dat hij zegevierde op het Scheveningse challengertoernooi.

Garcia-Lopez nam in de openingsset razendsnel een 5-0 voorsprong, waarna hij die met 6-1 naar zich toe trok. De voormalig nummer 23 van de wereld, inmiddels 163ste, leek vervolgens op weg naar een makkelijke overwinning. Daar stak Bemelmans echter een stokje voor.
De 29-jarige Belg keek tegen een 4-0 achterstand aan, maar liet zich niet zomaar naar de slachtbank leiden. Bemelmans - 96ste op de wereldranglijst - werkte zelfs een matchpoint voor Garcia-Lopez weg en sleepte daarna nog een tiebreak uit het vuur. Die won hij met 7-3.

Orde op zaken
Toch stelde Garcia-Lopez uiteindelijk orde op zaken. In de derde set herpakte hij zijn hoge niveau van eerder en gaf hij Bemelmans geen schijn van kans. Met een break bij 5-2 boekte de Spanjaard zijn tweede toernooizege op de Metsbanen.

Guillermo Garcia-Lopez volgt
op als toernooiwinnaar in Scheveningen. De dertigjarige Hagenaar werd in de eerste ronde
door Thiemo de Bakker uit 's-Gravenzande.

Dubbel
De titel in het dubbelspel ging naar twee Belgen: Sander Gille en Joran Vliegen. Ook zij moesten een matchpoint wegwerken in hun finale, waarna ze de Griek Stefan Tsitsipas en Jozef Kovalik uit Slowakije versloegen: 6-2, 4-6, 12-10.