Voorschoten maakt zich weer op voor eeuwenoude 'Paardendagen'

VOORSCHOTEN - Decennialang werden de Paardenmarkt in Voorschoten en de bijbehorende Kortebaandraverij op 28 juli gehouden. Maar vanaf dit jaar zijn de twee evenementen opgesplitst. Vrijdag was het tijd voor de Kortebaandraverij en zaterdag wordt de Paardenmarkt gehouden. En daar is niet iedereen blij mee, maar volgens de organisatie is het opsplitsen nodig om de opkomst ook in de toekomst hoog te houden.
Het centrum van Voorschoten is vrijdagmiddag weer omgetoverd tot een miniatuur-versie van renbaan Duindigt. Op de Van Beethovenlaan in het dorp liggen twee lange zandsporen en de paarden, met ruiters op zogeheten sulky's, rennen af en aan.

De Paardendagen zijn een eeuwenoude tradititie in het dorp, maar de schrik was bij sommigen groot toen bleek dat de Kortebaandraverij en de Paardenmarkt niet op dezelfde datum werden georganiseerd.

Opkomst

'Voorschotenaren die moeten werken, kunnen er nu altijd bij zijn', zegt Cees Bijloos, voorzitter van de Paardenmarkt Voorschoten. 'En voor de handelaren is het beter. We hebben nu geen concurrentie van andere markten. Met name voor de paardenhandelaren is de opkomst zaterdag dus hoger.'

LEES OOK: Middeleeuws steekspel midden in de Schilderswijk
Meer over dit onderwerp:
PAARDENMARK KORTEBAANDRAVERIJ VOORSCHOTEN 2017
Deel dit artikel: