Medewerkers HWW zorg staken: 'Wat we ook proberen, het komt niet door'

DEN HAAG - Zo'n vijftien medewerkers van HWW zorg in Den Haag hebben maandagochtend het werk neergelegd. Ze voeren bij winkelcentrum Leyweg actie tegen de aangekondigde ontslagen in de wijkzorg. In totaal zijn een kleine veertig man - waaronder ook collega's die maandag niet ingeroosterd waren - op de actie afgekomen.
'We proberen
aan het bestuur duidelijk te maken dat ze de verkeerde weg inslaan. Maar wat we ook proberen, het komt niet door', zegt Bernard Koekoek van FNV Zorg & Welzijn.


Mensen met een lage opleiding verliezen volgens FNV hun baan aan mensen met een hoge opleiding. Zogenoemde 'niet-leerbare mensen' horen deze maand of ze hun baan kwijtraken.


Gemoedelijke sfeer
De werkonderbreking is van 8.00 tot 12.00 uur. 'De sfeer is gemoedelijk', zegt Omroep West-verslaggever Youssef Zerrouk.
Volgens HWW zorg is er geen sprake van ontslag, maar gaat het over 'boventallig verklaren'. Omdat 'de zorg zwaarder en meer complex wordt', heeft HWW zorg haar medewerkers een hogere vervolgopleiding aangeboden. 'Helaas kan of wil niet iedereen deze opleiding volgen', aldus de zorginstelling.

LEES OOK: