Instellingen

West Wekker: Oranjevoetbalsters gehuldigd in het klein en zwemmers in moeilijkheden

Huldiging Oranjevrouwen
Huldiging Oranjevrouwen © Twitter Madurodam
DEN HAAG - Goedemorgen! Wat een feest gisteravond, met vele duizenden in oranje gehulde blije mensen in Utrecht ter gelegenheid van de zege van Oranje op het EK vrouwenvoetbal. Hopelijk wordt het vandaag ook een prachtige dag!
1. Oranjevrouwen ook gehuldigd in Madurodam
De Europese kampioenen zijn massaal toegejuicht in Utrecht, maar ook in Madurodam is aandacht besteed aan de geweldige prestatie van de Nederlandse voetbalvrouwen.
2. Opnieuw zwemmers in moeilijkheden
Ondanks waarschuwingen moesten gisteren opnieuw zwemmers uit zee gered worden. Zwemmen was hier en daar tijdelijk verboden. Zondag werden al dertien mensen uit de wilde zee opgepikt.
3. Bestuur en leden Haagse moskee tegenover elkaar in de rechtbank
Een groep leden van de Haagse Noeroel Islam moskee stond gistermiddag opnieuw tegenover het moskeebestuur in de Haagse rechtbank. De zes zijn geroyeerd en willen dat besluit terugdraaien.
4. De Binckbank Tour rijdt door Voorburg
De wielerprofronde is na de etappe van gisteren - die de renners van Breda naar Venray bracht - te gast in de gemeente Leidschendam-Voorburg. De karavaan doet de plaats aan voor een tijdrit van negen kilometer. Na de sprint van gisteren staat Peter Sagan aan kop met de Belg De Vreese op één seconde achter zich.
Het weer:
Het wordt een vrij zonnige dag, met wat stapelwolken in de middag en wellicht langs de westelijke horizon wat meer bewolking. Het blijft droog en met een zwakke tot matige wind uit zuidelijke richtingen wordt het 21 tot 23 graden.
En tot slot iets om de hele dag naar uit te kijken... vandaag op TV West:
Het TV West Archief. Het archief van TV West is een grote bron aan mooie, ontroerende, grappige en echte regionale verhalen. Neem een duik in het verleden van je eigen regio.