Volgende week veel minder treinen op station Hollands Spoor

DEN HAAG - Volgende week vertrekken er nog amper treinen vanaf station Hollands Spoor. Er rijdt alleen nog een pendeltrein richting Den Haag Centraal. Dit komt door werkzaamheden aan het spoor tussen Den Haag en Rotterdam. Dit duurt tot zondag 20 augustus.
Alle reizigers moeten via Den Haag Centraal reizen. Reizigers richting Rotterdam kunnen omreizen via Gouda of gebruikmaken van bussen en de RandstadRail. Richting Leiden en Amsterdam rijden er wel gewoon intercity's vanaf Den Haag Centraal.
De Rotterdamse vervoerder RET - verantwoordelijk voor de RandstadRail naar Rotterdam - laat in een reactie weten volgende week geen grote drukte te verwachten. 'Tijdens de vakantie is het OV rustiger en daarom verwachten we dat we de extra reizigers aankunnen met de huidige metro's. Zo niet, dan hebben we extra metro's klaar staan.'

Verbouwing van HS

De werkzaamheden staan volledig los van de verbouwing van het station van HS. Sinds 1 juli wordt er daar een half jaar lang gewerkt aan onder meer het Stationsplein en de tunnel onder de sporen.
De voor volgende week geplande werkzaamheden zijn gericht op het verbeteren van het spoor. In totaal worden 1.600 dwarsliggers vervangen en worden er 5.000 nieuwe dwarsliggers aangelegd. Ook de stations op het traject worden onder handen genomen. Er wordt onder meer gewerkt op de stations van Den Haag Moerwijk, Delft-Zuid en Rijswijk.

Weekend

Ook dit weekend moeten reizigers rekening houden met vertraging richting Leiden. Dit komt door werkzaamheden op dat traject. De NS adviseert reizigers om hun reis bijtijds te plannen via de app of de website.