Vitis Welzijn zoekt maatjes voor mensen met GGZ-achtergrond

DEN HAAG - Je staat er misschien niet bij stil, maar ook in de zomer hebben mensen last van een moeilijke periode. Vitis Welzijn helpt hun en zoekt maatjes voor deze mensen om samen mee op pad te gaan of om mee te kunnen praten.

Je staat er niet bij stil, maar de zomer kan een lastige periode zijn voor sommige mensen. Je kunt dan denken aan mensen die onder behandeling zijn (geweest) voor een depressie of mensen die een andere psychiatrische achtergrond hebben. Alleen in het Westland al gaat het om 1300 à 1400 mensen. En dat zijn dan nog alleen de mensen die bekend zijn bij de instanties, dus het werkelijke aanbod ligt waarschijnlijk nog een stuk hoger... Omdat deze mensen vaak een klein netwerk hebben hoopt Vitis Welzijn hen een beetje verder te helpen met een maatje. Er is een tekort aan maatjes waardoor er zelfs een wachtlijst is. Daarom hopen ze via SuperDebby wat nieuwe maatjes te vinden.

Voor de duidelijkheid: je bent als maatje geen hulpverlener. Wel krijg je zelf professionele begeleiding voor het omgaan met de cliënten. Je wordt uiteraard niet zomaar gekoppeld aan iemand, er wordt eerst gekeken naar gezamenlijke interesses waarna een kennismaking en koppelingsgesprek plaatsvindt.
Je bent vrijwilliger voor een jaar. Daarna kun je zelf beslissen toch contact te houden met je maatje in een lagere frequentie, of je kunt verder met een nieuw maatje. Wat je samen onderneemt is uiteraard helemaal aan jullie zelf. Je kunt gezellig op pad of juist in de buurt blijven. Benzinekosten worden vergoed.

Interesse? Neem contact met ons op via superdebby@omroepwest.nl dan brengen we jullie in contact met Vitis Welzijn.
Meer over dit onderwerp:
LOPENDE MISSIE SUPERDEBBY VITIS WELZIJN
Deel dit artikel: