Sebastiaan zoekt bijzondere appelslakken

RIJSWIJK - Je hebt witte, gele, blauwe, gestreepte en heel veel andere bijzondere kleuren van de appelslakken. Sebastiaan Nijhuis uit Rijswijk is op zoek naar zo'n bijzondere kleur en kan de appelslak nergens vinden. SuperDebby gaat op zoek.

Het is niet het meest populaire en voorkomende huisdier; een appelslak. Maar Sebastiaan zijn aquarium is er goed mee gevuld. 'Het is eigenlijk net een verzameling' zegt hij.

Sinds zijn vader een aquarium heeft gehad, wilde Sebastiaan dit ook. Er zwemmen vissen, appelslakken en schildpadden door zijn aquarium. Hij heeft  al witte, gele, blauwe en donkerpaarse appelslakken en is specifiek op zoek naar de kleur lila, roze en paars. Het liefst een volwassene appelslak en anders een kleintje dat is ook niet erg.

De import van appelslakken is helaas gestopt in Nederland en daarom kun je de slakken nergens meer kopen. Buiten dat kun je de kleuren lila, roze en paars heel lastig vinden.

Kun jij Sebastiaan helpen om zijn hobby nog groter te maken? Ken jij iemand met een lila, roze of paarse appelslak? Of weet je waar je deze kunt kopen? Laat het ons weten via de mail superdebby@omroepwest.nl
Meer over dit onderwerp:
LOPENDE MISSIE SUPERDEBBY APPELSLAKKEN
Deel dit artikel: