Robin Haase kan sterke optreden in Montreal net niet bekronen met winst op Roger Federer

DEN HAAG - Tennisser Robin Haase uit Den Haag heeft zijn sterke optreden op de Masters van Montreal niet kunnen bekronen met een overwinning op Roger Federer.

In de halve finale van het toernooi won de Zwitserse nummer drie van de wereld twee sets van de Nederlander, de laatste pas in de tiebreak. Het verschil bleef daarmee beperkt, 6-3 7-6 (5).

Voor Haase was het de eerste keer dat hij in de halve eindstrijd van een Masterstoernooi stond. Hij speelde een keer eerder tegen Federer. Destijds, in 2012 in het kader van de Daviscup, verloor hij ook.

In de eerste set brak Federer - de winnaar van de Australian Open en Wimbledon - zijn opponent een keer vaker, twee tegen één. In het tweede deel gaven de spelers elkaar niets toe. Pas bij 5-5 in de tiebreak nam de voormalig en wellicht toekomstig nummer één van de wereld afstand.

Wereldranglijst

De verwachting is dat Haase zo'n twintig plaatsen stijgt op de wereldranglijst na zijn goede spel afgelopen week in Montreal. De beste Nederlandse tennisser staat nu op de 52e positie van de mondiale tennisladder. Vijf jaar geleden was hij even de nummer 33 van de wereld. Dat was zijn hoogste klasssering ooit.


Meer over dit onderwerp:
ROBIN HAASE ROGER FEDERER TENNIS MONTREAL CANADA
Deel dit artikel: