Geen treinen, volle bussen: drukte op station Delft

DELFT - De werkzaamheden tussen Den Haag en Rotterdam zorgen maandagochtend voor drukte op station Delft. Vanwege de werkzaamheden aan het spoor rijden er de hele week geen treinen tussen Den Haag en Rotterdam. Op het traject rijden bussen, maar die zijn al vol als ze in Delft aankomen.
Op een verzoek van een reiziger om geen volle bussen naar Delft te sturen, schrijft NS: 'Deze snelbussen rijden over Delft. Ook reizigers vanuit Den Haag moeten er in Delft uit.' De reiziger moet daar om lachen. Hij wijst erop dat mensen ook doorreizen naar Rotterdam. 'Daarom een opstopping in Delft. Morgen graag ook lege bussen sturen.'
ProRail is maandagochtend begonnen met het vervangen van onder meer duizenden dwarsliggers tussen Den Haag en Rotterdam. Reizigers die van Den Haag Centraal naar Rotterdam Centraal willen, kunnen omreizen via Gouda of gebruik maken van de RandstadRail of een NS-bus.

Pendeltrein

Vanaf Den Haag Hollands Spoor rijdt deze week alleen een pendeltrein naar Den Haag Centraal. Tussen de overige stations op het traject (onder meer Rijswijk en Delft) rijden alleen bussen. De extra reistijd loopt volgens de NS op tot een half uur. De werkzaamheden duren tot en met zondag 20 augustus.