Nieuws

Kermisattractie Chaos is alweer gesloten

Kermisattractie Chaos toch weer dicht
Kermisattractie Chaos toch weer dicht © René Hogervorst
NAALDWIJK - Bezoekers hebben maar zeer kort een ritje kunnen maken in kermisattractie 'Chaos'. Deze stond ruim drie weken stil na een dodelijk ongeluk met een soortgelijke attractie in Amerika en opende maandag weer. Maar woensdag ging de attractie alweer dicht.
De 'Chaos' werd woensdag gesloten door de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit, omdat de attractie nog niet goedgekeurd is door de 'Algemene Keuringsinstantie' (AKI). Het laten uitvoeren van zo'n keuring is de verantwoordelijkheid van de fabriek en eigenaar.
Dit is opvallend, omdat eerder deze week de exploitant Toon van de Weerdt nog beweerde dat de 'attractie door alle keuringen is gekomen'. Toch is de veiligheid van de attractie niet in gevaar, volgens de Nederlandse Kermisbond (NKB). 'Dit probleem heeft niks met veiligheid te maken', zegt een woordvoerder.

'Een verlaten toestand'

'Een verlaten toestand', zo beschrijft bezoeker René Hogervorst het aanblik van de attractie. Hij bezocht samen met zijn kinderen woensdag de kermis, maar trof een dichte Chaos aan.
Het is nog onduidelijk tot wanneer de attractie nu gesloten blijft. Jack Horst van het Oranjecomité in Naaldwijk heeft er in ieder geval weinig vertrouwen in: 'Het lijkt erop dat die niet meer opent op onze kermis.' De Naaldwijkse kermis duurt nog tot en met zondag.
Zowel fabriek KMG en exploitant van de attractie Toon van de Weerdt waren donderdag niet bereikbaar voor commentaar.