Instellingen

OM eist twee jaar cel tegen drugsrijder (22) die dodelijk ongeluk veroorzaakte

WADDINXVEEN - Het Openbaar Ministerie (OM) eist twee jaar cel waarvan vier maanden voorwaardelijk tegen een 22-jarige man uit Gouda die in februari van dit jaar een dodelijk ongeval veroorzaakte in Waddinxveen. Ook eist de officier van justitie dat zijn rijbewijs voor vijf jaar ingetrokken wordt. Verdachte Lex E. had vijf verschillende soorten drugs gebruikt. Zijn vriend, Sebastiaan van Buren (20), zat naast hem in de auto en kwam om het leven.
De auto van Lex E. uit Gouda vloog rond 5.00 uur 's ochtends uit de bocht op de Bijerincklaan in Waddinxveen, richting de A12. De wagen raakte
. Een getuige hoorde een harde knal en belde 112.
De 20-jarige Sebastiaan uit Stolwijk overleed ter plaatse. Lex E. kon zelf uit de auto komen en moest naar het ziekenhuis. Het OM vervolgt E. voor dood door schuld, omdat hij GHB en speed gebruikt had.

Bloemen en Feyenoordvaantje

De dag na het ongeluk werden bloemen gelegd door familie en vrienden van Sebastiaan bij de boom langs de Bijerincklaan. Ook werd een Feynoordvaantje aan de boom gehangen.
Het was niet de eerste keer dat Lex E. betrokken was bij een dodelijk ongeval. 'Heel uitzonderlijk dat je hier voor de tweede keer bent voor een ongeluk met dodelijke afloop', zei de rechter.

Advocaat

Volgens de advocaat van E. heeft zijn cliënt slapeloze nachten en fysieke klachten door het ongeluk. Hij vindt niet dat er sprake is van gevaarlijk rijden alleen omdat Lex drugs had gebruikt.
De vader en het zusje van het slachtoffer kwamen ook aan het woord. Zij richtten zich tot E.: 'Ik vraag me af of je beseft wat je hebt aangericht.'
De rechtbank doet op 31 augustus uitspraak in de zaak.