Last van angst? Den Haag begint een nieuwe lotgenotengroep in Den Haag

Verlopen
Verlopen
DEN HAAG - Iedereen is wel eens bang voor iets. De tandarts of vliegen. Maar je hebt ook angst die jijzelf als hinderlijk ervaart. Of die je belemmert in het functioneren in je dagelijks leven. Dan kan het prettig zijn om met lotgenoten te praten, weet ervaringsdeskundige en begeleider Anton Versluis van de lotgenotengroep in Den Haag.
Via SuperDebby hoopt Stichting Angst, Dwang en Fobie (ADF) mensen die hier last van hebben te bereiken. Op 19 september begint de patientenvereniging weer met een lotgenotengroep voor mensen met angstklachten. De stichting organiseert al jaren avonden waar mensen met angst- of dwangklachten kunnen praten over hun ervaring. De groep wordt begeleid door twee ervaringsdeskundigen.
Eén op de vijf Nederlanders maakt in zijn of haar leven een angststoornis door. Hoewel er steeds meer aandacht komt voor psychische problemen, is het taboe nog niet doorbroken. De ADF stichting hoort regelmatig verhalen van mensen die zich alleen en onbegrepen voelen en niet weten hoe zij met hun klachten om moeten gaan.
In deze groep voor lotgenoten wordt er aandacht besteed aan het leven met een angststoornis. Alle deelnemers hebben angstklachten in meer of mindere mate, en dit zorgt voor een gevoel van herkenning. Deelnemers komen maandelijks bij elkaar om te praten over hun ervaringen en om elkaar te ondersteunen. De groep komt op de volgende data bij elkaar: 19 september, 31 oktober, 21 november, 19 december 2017 en 23 januari 2018. Zij doen dat op de locatie Kompassie op de Laan in Den Haag.
Wil je meer informatie of wil je je aanmelden? Stuur dan een mailtje naar lotgenotencontact@adfstichting.nl. Ook op de website www.adfstichting.nl is meer informatie te vinden.