Rijnsburgse Boys en Quick Boys plaatsen zich voor hoofdtoernooi KNVB Beker

© Hans Heemskerk
REGIO - De strijd om de KNVB Beker is dit weekend weer losgebarsten. De race naar De Kuip is begonnen met de kwalificatieduels. Rijnsburgse Boys en Quick Boys deden daar zaterdag goede zaken in. Beiden wonnen op vreemde bodem hun eerste wedstrijd. Westlandia overleefde de kwalificatieronde niet.
In Tiel trof Rijnsburgse Boys competitiegenoot TEC. Een mooie krachtmeting om te kijken waar de teams op dit moment staan. In de reguliere speeltijd scoorden beide ploegen eenmaal, waardoor een verlenging nodig was om een winnaar te krijgen. Rijnsburg bleek daarin de sterkste partij en trok het duel met 1-3 over de streep.
Op bezoek bij DVS '33 had Quick Boys genoeg aan negentig minuten. Binnen het half uur lukte het de Katwijkers al twee keer te scoren. Vlak na de rust werd het met de aansluitingstreffer van DVS nog spannend, maar dichterbij kwam de thuisploeg niet.
Rijnsburg en Quick Boys kwamen in de tweede ronde van de kwalificatiefase in actie. Hoofdklassers Ter Leede en DHC hadden verplichtingen in de eerste ronde. In Sassenheim stonden de twee tegenover elkaar. Ter Leede was de sterkste van de twee en won met 2-0. Woensdag spelen de Sassenheimers in de tweede ronde tegen het Haagse Quick.
Westlandia lukte het zondag niet een ticket voor het hoofdtoernooi te bemachtigen. Tweededivisionist Koninklijke HFC was een maatje te groot voor de Naaldwijkers en won met 4-0. Later deze week (dinsdag en woensdag) komen Scheveningen, HBS, VVSB, FC Lisse en Noordwijk nog in actie.

Dinsdag 22 augustus:

Scheveningen - Spijkenisse (18.00 uur)

Woensdag 23 augustus:

Swift - HBS (18.00 uur)
VVSB - EVV (19.30 uur)
Excelsior M. - FC Lisse (20.00 uur)
Noordwijk - IJsselmeervogels (20.00 uur)
Quick - Ter Leede (20.00 uur)