Instellingen

Zieke oom van 14-jarige Amber uit Zoetermeer overleden

Tim van den Berg en zijn nichtje Amber (staand achter Tim) omringd door een hoogleraar, bestuurder van de Stichting ALS en twee directieleden van zijn voormalig werk
Achter Tim, vlnr: Prof. dr. L. van den Berg (hoogleraar experimentele neurologie in het UMC Utrecht Hersencentrum en coördinator van ALS Centrum Nederland), Antoinette Kalkman (directrice FlexFront en ex werkgever van Tim), Amber Bremmer, Amélie van den Berg (dochter van Tim), Patricia Boer (directrice Flexfront) en Gorrit-Jan Blonk (directeur-bestuurder Stichting ALS Nederland) © Willem Hoogendoorn
ZOETERMEER - De oom van de 14-jarige Amber Bremmer uit Zoetermeer is zondagmiddag overleden aan de gevolgen van spierziekte ALS. Het meisje kondigde eerder aan mee te willen doen aan de Amsterdam City Swim om geld in te zamelen voor de ziekte.
Ambers oom overleed zondag rond 14.30 uur. Volgens de vader van het meisje gaat de zwemtocht gewoon nog door. Amber wil alsnog geld ophalen zodat er meer onderzoek naar de ziekte kan worden gedaan.
De Amsterdam City Swim is op 3 september. Amber gaat de tocht samen met haar gymleraar zwemmen. Zaterdag had de Zoetermeerse met haar actie al meer dan 1.700 euro binnengehaald.