Tom Beugelsdijk pakt titel 'maatschappelijk speler van het jaar'

Tom Beugelsdijk met zijn moeder op het podium
Tom Beugelsdijk met zijn moeder op het podium © ADO Den Haag
DEN HAAG - Tom Beugelsdijk is door het Nederlandse publiek en een vakjury uitgeroepen tot maatschappelijk eredivisiespeler van het jaar. Maandagavond werd dat tijdens het Voetballer van het Jaar Gala bekend gemaakt. Beugelsdijk neemt de titel over van Roda JC-speler Nathan Rutjes.

De titel 'Maatschappelijk Speler Eredivisie' wordt jaarlijks door de eredivisie en VriendenLoterij uitgereikt aan een speler die zich op een bijzondere manier inzet voor de maatschappij. Buiten het veld is Beugelsdijk voor ADO Den Haag betrokken bij onder andere voetbalclinics en ziekenhuisbezoeken.
Naast een trofee ontvangt Beugelsdijk een cheque ter waarde van 50.000 euro, beschikbaar gesteld door VriendenLoterij. De helft van dit bedrag gaat naar een maatschappelijke activiteit van de club, de andere 25.000 euro doneert Beugelsdijk aan het Juliana Kinderziekenhuis in Den Haag en de Haagse Hoed, een stichting die zich inzet voor meer wetenschappelijk onderzoek in het Erasmus MC Kanker Instituut.

Genomineerden

Naast de Haagse verdediger waren ook FC Groningen-doelman Sergio Padt en SC Heerenveen-speler Morten Thorsby genomineerd.