Instellingen

Koningin Máxima spreekt bezoekers en vrijwilligers inloophuis

Koningin Máxima
Koningin Máxima © ANP).
DELFT - Koningin Máxima bracht dinsdagochtend een werkbezoek aan het interkerkelijk diaconaal centrum Jessehof in Delft. Dit deed ze vanwege het 60-jarig bestaan van het Kansfonds.
Het Kansfonds steunt lokale initiatieven en projecten die kwetsbare mensen - zoals zwerfjongeren, kinderen in armoede en eenzame ouderen - helpen hun situatie te veranderen en hun zelfredzaamheid te vergroten.
De Jessehof is één van de initiatieven die Kansfonds ondersteunt. Het interkerkelijk diaconaal centrum is een inloophuis voor mensen met een klein sociaal netwerk, mensen die lijden onder sociale uitsluiting en dak- en thuislozen. In de Jessehof kunnen zij terecht voor een kopje koffie of thee en een luisterend oor. Ook kunnen zij daar vragen stellen op sociaal-maatschappelijk gebied. Koningin Máxima sprak met een aantal bezoekers en vrijwilligers van het inloophuis over hun ervaringen.

Netwerk Dak

Aansluitend bezocht zij de netwerkbijeenkomst van het Kansfonds in de Jozefzaal van de Maria van Jessekerk in Delft. Daar sprak zij onder anderen met een vertegenwoordiging van Netwerk Dak - de koepelorganisatie voor inloophuizen - over het belang van de huizen en de knelpunten waar de organisatie tegenaan loopt.
Het werkbezoek eindigde met een gesprek met bestuursleden van het Kansfonds. Zij gaven een toelichting op de geschiedenis en werkzaamheden van het fonds.