Instellingen

Hagenaar dreigt terras in brand te steken: 4 maanden de cel in

© ANP
DEN HAAG - De Haagse rechtbank heeft een 49-jarige Hagenaar veroordeeld tot acht maanden cel, waarvan vier maanden voorwaardelijk. Hij zou op de Prins Hendrikstraat in Den Haag met een jerrycan in zijn hand gedreigd hebben een caféterras in brand te zetten.
Het boterde al langer niet tussen de verdachte, die een winkel heeft in de straat, en de eigenaar van het café. Op 27 april ging het mis. De verdachte zou met benzine gesprenkeld hebben op het terras. Volgens de café-eigenaar zou hij ook geroepen hebben dat hij het terras 'in de fik' zou zetten.
De Hagenaar ontkende dat twee weken geleden tijdens de strafzitting. Volgens hem was de kroegbaas de agressieveling geweest. Die zou op hem afgestormd zijn, en naar hem uitgehaald hebben met zijn vuist. De verdachte zou alleen maar de jerrycan voor zijn hoofd gehouden hebben, om de vuistslag af te weren.

'Kroegbaas sloeg tegen jerrycan'

De kroegbaas sloeg volgens de verdachte zo hard tegen de jerrycan, dat de dop eraf vloog, en er benzine werd gemorst. Het OM geloofde dit verhaal twee weken geleden al niet, en eiste een celstraf van acht maanden waarvan vier maanden voorwaardelijk.
Ook de rechtbank verwerpt het verhaal van verdachte dat hij zich alleen maar verdedigde. De rechter acht ook bewezen dat hij benzine heeft gesprenkeld.