ADO Den Haag blijft puntloos na nederlaag tegen SC Heerenveen

DEN HAAG - Een jaar nadat ADO Den Haag in hosannastemming verkeerde met negen punten uit de eerste drie duels, ziet de wereld er helemaal anders uit voor de Hagenaars. In eigen stadion werd zaterdagavond verloren van SC Heerenveen: 1-2. Daardoor staat ADO na drie speelronden in de eredivisie nog steeds op nul punten.
De Friese treffers na rust kwamen op naam van de Noorse middenvelder Morten Thorsby, beide op aangeven vanaf rechts van Denzel Dumfries. Thorsby's landgenoot Bjørn Johnsen deed twaalf minuten voor tijd iets terug namens de thuisploeg door een hoekschop binnen te koppen.
Dat was het eerste doelpunt van de Haagse ploeg dit seizoen. Een gelijkmaker bleef echter uit, ook al waren er in blessuretijd nog enkele hachelijke momenten voor het doel van Wouter van der Steen.

Rentree El Khayati
Nasser El Khayati maakte zijn rentree voor de ploeg van Alfons Groenendijk, in plaats van de geschorste Wilfried Kanon. Bij Heerenveen speelde de 17-jarige Kik Pierie in het hart van de verdediging, op de plek van Joost van Aken die op het punt zou staan de club te verlaten.
ADO Den Haag, dat vorig seizoen zo'n indrukwekkende reeks neerzette nadat Alfons Groenendijk de ontslagen Zeljko Petrovic opvolgde, staat nog puntloos onderaan in de eredivisie. Heerenveen vindt zichzelf met vijf punten uit drie duels voorlopig terug in de middenmoot.

Scoreverloop
1-2 (0-0):
0-1 Thorsby (57'), 0-2 Thorsby (66'), 1-2 Johnsen (78')
ADO Den Haag: Zwinkels; Ebuehi, Beugelsdijk, Bakker, Meijers; Immers, Gorter (Hooi, 83'), El Khayati (Meissner, 76'); Becker, Johnsen, Lorenzen (Duplan, 46').
SC Heerenveen: Van der Steen; Dumfries, Høegh, Pierie, Woudenberg; Schaars, Kobayashi, Thorsby (Van Amersfoort, 84'); Ødegaard, Reza (Veerman, 79'), Zeneli (Vlap, 89')
Gele kaart(en): Gorter (ADO Den Haag), Thorsby, Woudenberg (SC Heerenveen)
Rode kaart(en): n.v.t.
Scheidsrechter: Kamphuis
Toeschouwers: 7.902 (Cars Jeans Stadion, Den Haag)


TERUGKIJKEN: