Instellingen

Langslepende zaak baby Jayden nog niet ten einde

Gerechtshof spreekt Brian H. vrij van doden zoontje
Gerechtshof spreekt Brian H. vrij van doden zoontje © ANP
DEN HAAG - Het Openbaar Ministerie (OM) is het er niet mee eens dat Hagenaar Brian H. is vrijgesproken van de dood van zijn vijf weken oude zoontje Jayden. Het OM gaat in cassatie en stapt naar de Hoge Raad, meldt het gerechtshof maandag.
De zaak houdt het gezin al meer dan vijf jaar in haar greep. Eind januari 2012 overleed Jayden nadat zijn vader hem een flesje had gegeven. Het kind werd slap en H. en zijn vrouw belden 112. Eenmaal in het ziekenhuis was de baby hersendood, korte tijd later overleed het jongetje.
H. werd aangeklaagd, maar zowel door rechtbank als door het hof werd hij vrijgesproken. Er is nu besloten om in cassatie te gaan bij het hoogste orgaan, de Hoge Raad.

Tweede kind

De 49-jarige H. heeft altijd volgehouden dat hij niets met de dood van Jayden te maken heeft. Zijn vrouw steunt dat verhaal. De twee hebben inmiddels een tweede kind samen.
Het OM heeft de cassatie ingesteld omdat ze meer tijd nodig hebben om het vonnis te bestuderen om te zoeken of er aanknopingspunten zijn om de zaak voor te leggen aan de Hoger Raad. 'Dat lukte niet in de twee weken, die er voor staat', laat een woordvoerder weten. Het OM beslist waarschijnlijk binnen een paar weken of ze de zaak doorzetten.

LEES OOK: