Gemeente Den Haag gaat islamitische 'boekhandel' in de gaten houden rond vrijdaggebed

Fawaz Jneid. Archieffoto
Fawaz Jneid. Archieffoto
DEN HAAG - De gemeente Den Haag gaat vrijdag in de gaten houden wat er gebeurt bij het pand waar de stichting Qanitoen een islamitische boekwinkel heeft. De omstreden Syrisch-Libanese imam Fawaz Jneid heeft via Facebook een oproep gedaan om naar zijn winkel aan de Cillierstraat toe te komen voor een gebedsdienst voor het Offerfeest. De gemeente wil niet dat in het pand diensten worden gehouden, omdat het alleen als bedrijfsruimte mag worden gebruikt.
De gemeente heeft
aangespannen omdat er
worden gehouden in de boekwinkel. 'Het feit dat men nu zelf actief oproept om morgen te komen
, sterkt de gemeente alleen maar in haar stellingname dat de zogenaamde boekhandel niet meer dan een dekmantel is,' aldus een woordvoerder.
Het geding dient op 19 oktober. Tot aan de uitspraak van de rechter zal de gemeente geen eventuele nieuwe stappen nemen.

Gebiedsverbod

Fawaz Jneid heeft gezegd dat hij morgen niet zelf naar de winkel zal komen. Hij heeft van minister Blok van veiligheid en justitie een gebiedsverbod gekregen voor de wijken Transvaal en Schilderswijk. Daar heeft Jneid weer een zaak over aangespannen. Mocht hij morgen toch in de Cilliersstraat verschijnen dan zal de politie daar wel tegen optreden.