Dit is waarom je niet meer met 130 over de A4 bij Rijswijk mag

A4 snelweg
A4 snelweg © John van der Tol
RIJSWIJK - Na 19.00 uur 's avonds met 130 kilometer per uur over de A4 bij Rijswijk is sinds kort verleden tijd. De maximumsnelheid tussen het Prins Clausplein en Den Haag-Zuid is deze zomer verlaagd.
De borden die aangaven dat automobilisten op het stuk snelweg tussen 19.00 uur 's avonds en 6.00 uur 's ochtends 130 kilometer per uur mochten rijden, zijn deze zomer vervangen. De nieuwe maximumsnelheid is 100 kilometer per uur; zowel overdag als in de nacht.
Rijkswaterstaat laat weten dat de maximumsnelheid tijdelijk is verlaagd om geluidsoverlast terug te dringen. De snelheid blijft 100 kilometer per uur tot er stil asfalt is aangelegd. In het eerste kwartaal van 2019 moet het weer teruggaan naar de oude situatie.
Dit artikel is tot stand gekomen na een tip via Facebook Live van Michel Adolfs. Heb jij ook een onderwerp waar Omroep West volgens jou aandacht aan moet besteden? Praat elke vrijdagochtend om 08.45 uur mee tijdens de redactievergadering live op Facebook. Meer info op www.omroepwest.nl/facebooklive.