Instellingen

NS 'ziet erop toe dat alles beter gaat' op traject Alphen-Gouda

ALPHEN AAN DEN RIJN - Het was de afgelopen maanden vaak raak op het treintraject Alphen aan den Rijn-Gouda. In acht maanden tijd werden daar 36 storingen gemeld. Vanaf deze maandag is het de bedoeling dat er vier treinen per uur in plaats van twee gaan rijden. Maar dan moeten de storingen wel verleden tijd zijn.
Passagiers zijn voorzichtig om zich al te zeer te verheugen op de toegenomen mogelijkheden om de trein te pakken. 'Ik denk dat het best een goed idee is, maar denk ook dat er nog meer problemen gaan komen. Want toen het twee keer per uur was, waren er ook al genoeg problemen', zegt een reiziger.  
Volgens een woordvoerder van de NS is 'al het begin lastig bij een nieuw traject'. 'Maar wij zien er op toe dat alles beter gaat.' Hij wijst erop dat er vaste machinisten op dit traject gaan rijden volgens een vaste dienstregeling.

Nieuw station

De nieuwe dienstregeling geldt alleen op werkdagen vanaf 6.30 uur tot 19.00 uur. 's Avonds en in het weekend blijven de treinen twee keer per uur rijden.
Later dit jaar verandert er nog meer op het traject  Alphen aan den Rijn-Gouda. Dan opent het nieuwe station Boskoop Snijdelwijk. Ook Waddinxveen krijgt een nieuw treinstation. Dat station moet in het voorjaar van 2018 af zijn.