Geen condoleances meer in verzorgingshuis Wateringen: 'Te confronterend'

Kaarsen (archieffoto)
Kaarsen (archieffoto)
WATERINGEN - Zorginstelling Careyn heeft in een brief aan burgemeester en wethouders van Westland laten weten dat de grote zaal van het verzorgingshuis gesloten blijft voor condoleances.
Careyn wil bewoners van De Ark niet met begrafenissen confronteren. De grote zaal van verzorgingshuis De Ark in Wateringen kan al enige tijd niet meer gebruikt worden voor ontmoetingen en condoleances na een begrafenis.
CDA-raadslid Jan van Rossum drong er vorige maand op aan dat de zaal toch weer beschikbaar komt voor condoleances. Hij vindt het rouwcentrum dat De Ark beschikbaar heeft te klein. Maar Careyn houdt voet bij stuk. De kapel is met 120 plaatsen groot genoeg. ‘We hebben een passende oplossing geboden’, aldus directeur Marjolein van Bommel.

Geconfronteerd met begrafenissen

De belangen van de huidige bewoners en gebruikers van de woonzorgvoorziening staan volgens Van Bommel voorop. 'In dat licht moet ook het besluit worden gezien het restaurant niet langer beschikbaar te stellen voor condoleances.'
Volgens haar zijn de meeste begrafenissen in de ochtenduren, waardoor het gezelschap in de grote zaal komt op het moment dat bewoners en ouderen van buiten de middagmaaltijd gebruiken. 'Daardoor werden de bewoners met grote regelmaat geconfronteerd met begrafenissen. Dat vonden wij een onwenselijke situatie.'