Frans heeft eindelijk tijd voor het gieten van tinnen soldaatjes, maar het mislukt steeds

WASSENAAR - UPDATE: Frans van der Zalm uit Wassenaar was op zoek naar iemand die hem kan helpen met het gieten van tinnen soldaatjes. Was want Hans Roosen uit Den Haag reageerde direct en wil hem graaghelpen. Frans was blij! En wij ook: Missie geslaagd!

Een nagenoeg verloren gegaan kinderspeelgoed en tegenwoordig verzamelobject zijn tinnen soldaatjes. De soldaatjes maak je zelf door te gieten. En daar heeft Frans van der Zalm uit Wassenaar hulp bij nodig!

Al 20 jaar stond er een doos in de kast bij de 69-jarige Frans van der Zalm met kalk, tin en vormpjes. Alle ingredienten om tinnen soldaatjes van te gieten. Nu Frans met pensioen is had hij tijd om ermee aan de slag te gaan. Met als doel een legertje van tinnen soldaatjes en een veldslag na te bootsen.

Alleen, het gieten wil maar niet lukken. 'Inmiddels zijn we heel wat pogingen verder met als resultaat een doosje volmislukte soldaatjes', zegt Frans. Hij heeft geen idee waar het aan ligt. Mengt hij de ingredienten niet genoeg of gaat het mis met het gieten? Daarom is hij op zoek naar iemand die het hem kan leren.

Kun jij Frans helpen? Mail naar superdebby@omroepwest.nl

Meer over dit onderwerp:
GESLAAGDE MISSIE SUPERDEBBY TINNEN SOLDAATJES
Deel dit artikel: