Outletcentrum Zoetermeer definitief van de baan

ZOETERMEER - De Holland Outlet Mall in Zoetermeer is definitief van de baan. De voltallige Zoetermeerse gemeenteraad en het college van burgemeester en wethouders hebben de komst van het outletcentrum maandagavond afgeblazen. De PvdA wil dat de kosten worden verhaald op de initiatiefnemers van het winkelcentrum.
Op de plek van het Woonhart zou een futuristisch outletcentrum van maximaal 31.000 vierkante meter moeten komen. Maar afgelopen weekend
uit het project. Door vertragingen zou het volgens de ontwikkelaar erg moeilijk worden om de plannen tot een goed einde te brengen. Volgens wethouder Marc Rosier (VVD) is er door de gemeente sinds januari 430.000 euro aan de HOM uitgegeven.Coalitiepartijen VVD, D66, PvdA en Lijst Hilbrand Nawijn (LHN)
in de HOM. 'Jammer dat we zo'n gok hebben genomen en dat het niet is gelukt', zegt Lisette Meijer van de VVD. LHN hoort ook 'veel positieve verhalen' uit de stad over
, maar ook deze partij trekt nu de steun in. Toch gooit de partij de deur niet definitief dicht. Nieuwe initiatieven zijn wat LHN betreft welkom.


'Duidelijkheid aan de stad'
Meerdere oppostiepartijen keren zich al langer tegen het outletcentrum. De SP eist nu zelfs excuses van het college. 'Wat SP betreft komt de Holland Outlet Mall er niet nu en straks ook niet. Laten we die duidelijkheid geven aan de stad', aldus fractievoorzitter Lennart Feijen.
Marijke van der Meer van Zó! Zoetermeer noemt het vastlopen van de HOM 'een complete afgang'. In januari stemde de parij nog in met verdere ontwikkeling van het outletcentrum.