Instellingen

KNVB: Scheveningen - Ajax definitief in stadion ADO zonder Ajax-fans

Cars Jeans Stadion. Foto ANP
Cars Jeans Stadion. Foto ANP
DEN HAAG - De bekerwedstrijd Scheveningen - Ajax op woensdag 20 september wordt definitief gespeeld in het ADO-stadion. Dat laat de KNVB dinsdag weten. De KNVB vindt het jammer dat er geen Ajax-supporters bij het duel aanwezig mogen zijn en dat de gemeente Den Haag Ajax niet voldoende bij het overleg heeft betrokken.
Om veiligheidsredenen mag
niet worden gespeeld op de thuishaven van Scheveningen, in Sportpark Houtrust. De Haagse burgemeester Pauline Krikke besloot daarom dat het duel moet uitwijken naar het Cars Jeans Stadion.
Supporters van Ajax zijn daar echter niet welkom, omdat vrijwel gelijktijdig ADO-fans vanaf het stadion met een groot aantal bussen afreizen naar Rotterdam voor de bekerwedstrijd van hun ploeg tegen Feyenoord. Ajax-supporters kondigden vervolgens aan om zondag te demonsteren tegen het besluit van de gemeente.

Overleg met clubs

De KNVB wil dat de gemeente op korte termijn in overleg gaat met voetbalclubs Ajax en Scheveningen. 'Om te bezien of een situatie als deze in de toekomst kan worden voorkomen', aldus de voetbalbond.  
De wedstrijd is woensdag 20 september om 18.30 uur in het Cars Jeans Stadion.