Instellingen

Problemen HTM door storm: langere reistijd, vertraging of omleidingen

Een boom is op de bovenleiding gevallen
Een boom is op de bovenleiding gevallen © Regio15
DEN HAAG - De HTM waarschuwt woensdagochtend dat het openbaar vervoer ook problemen ondervindt door het ontstuimige weer. De trams en bussen hebben last van de storm en reizigers moeten daarom rekening houden met extra reistijd, vertraging of omleidingen. Zo is er een omleiding ingesteld op tramlijnen 9 en 16 door een gebroken bovenleiding bij de halte Zuiderpark.
De HTM heeft bussen ingezet als vervangend vervoerd. Die rijden van de Cannenburglaan naar Vrederust en van het Parijsplein naar Vrederust, zo laat de HTM weten. Ook op tramlijn 11 zijn er problemen. Door een tak op de rails bij de Van Boetzelaerlaan op Scheveningen wordt er omgereden. Dat kan nog wel even duren, verwacht de HTM. Die storing heeft ook gevolgen voor lijn 15, die gekoppeld met 11 rijdt. Reizigers die gebruik maken van tram 15 moeten rekening houden met een langere reistijd.
Rond half elf ontstonden er ook problemen op tramlijn 17. Die staat tijdelijk stil, meldt de HTM. Dat komt door een tak op de bovenlieiding bij de halte In de Bogaard en de halte Generaal Spoorlaan. Ook dat kan een paar uur duren, verwacht het vervoersbedrijf. Bus 23 moet op die locatie ook omrijden.

Bus 24 twee keer verstoord

Bus 24 moest een tijdje omrijden vanwege een gevallen boom op de Hofzichtlaan in Den Haag. De halte Kleine Loo verviel daardoor. Later  is de boom verwijderd en rijdt lijn 24 weer de gebruikelijke route.
Rond kwart voor elf ontstonden nieuwe problemen op de route van bus 24. Door een aanrijding in de Theresiastraat moest er op deze lijn opnieuw worden omgereden.
De HTM verwijst reizigers voor meer informatie naar haar website.