Extra veiligheidsmaatregelen tijdens Prinsjesdag in Den Haag

DEN HAAG - Den Haag zal dit jaar tijdens Prinsjesdag extra beveiligd worden. Er worden zichtbare en onzichtbare maatregelen getroffen om de veiligheid van bezoekers te kunnen verantwoorden. Dat laat burgemeester Krikke van Den Haag weten.
'Bezoekers kunnen wat vaker gevraagd worden om de inhoud van hun tassen te laten zien. Ook worden er folders uitgedeeld met daarin tips over wat je kan doen voor je eigen veiligheid.' Zo wordt er in de folder aangeraden geen grote rugzakken of tassen mee te nemen en rekening te houden met afzettingen.
Volgens een woordvoerder wordt er altijd gekeken naar de actuele situatie. Voor heel Nederland geldt momenteel het op één na hoogste dreigingsniveau op het gebied van terrorisme.

Hekken

Volgens de politie zullen er in de stad speciale stophekken met slagbomen geplaatst worden. 'Dit is een doorontwikkeling van eerdere maatregelen bij grote evenementen, waarbij speciale bloembakken en voertuigen werden neergezet. De hekken moeten voorkomen dat er op het publiek kan worden ingereden.'
De hekken werden al eerder ingehuurd door de politie bij speciale evenementen. Nu heeft de Nationale Politie de hekwerken dan ook zelf aangeschaft voor gebruik.