Instellingen

OM eist 7 jaar cel en tbs tegen Rijswijker die eigen vrouw doodstak

Steekpartij op de Quacklaan | Foto Marofer
Steekpartij op de Professor Quacklaan (Foto Marofer)
RIJSWIJK - Het Openbaar Ministerie eist zeven jaar cel en tbs met dwangverpleging tegen Abdelmajid I. (46) die in juli vorig jaar zijn vrouw doodstak in hun huis aan de Professor Quacklaan in Rijswijk. Dat gebeurde op klaarlichte dag, in het bijzijn van hun drie jonge kinderen.
De verdachte is verminderd toerekeningsvatbaar. Hij hoorde stemmen in zijn hoofd en hij dacht dat zijn 38-jarige vrouw in de ban was van kwade krachten. De officier van justitie denkt ook dat de man een psychische stoornis heeft. Volgens het OM verklaarde de man meteen na
tegen de politie 'dat het zwart voor zijn ogen was geworden'.
Tekst gaat verder onder tweets.


De Rijswijker zou in juni vorig jaar meerdere keren bij de huisarts zijn geweest en hij meldde zich bij de spoedpoli van Parnassia. Drie dagen voor de dodelijke steekpartij kwamen hulpverleners bij hem langs voor een intakegesprek. Hij werd niet opgenomen.

Schadevergoeding voor kinderen

De advocaat die de drie kinderen vertegenwoordigt, wil dat zij ieder een schadevergoeding van 15.000 euro krijgen. Volgens een psycholoog zijn de kinderen getraumatiseerd. De drie jongens zijn nu bij familie in Rusland.
De rechtbank doet over twee weken uitspraak.