De Bakker opent Daviscup met verlies tegen Tsjechië

© Twitter (@TheHagueOpen
DEN HAAG - De tennissers van Tsjechië hebben vrijdag in Den Haag in het Daviscupduel met Nederland een 1-0-voorsprong genomen. Jiri Vesely, bij afwezigheid van Tomas Berdych de nummer één van zijn land, had wel vijf sets nodig tegen Thiemo de Bakker: 4-6 6-3 4-6 6-3 6-4.
De Bakker, dit jaar na blessureleed alleen op future- en challengerniveau actief, begon sterk. Het eerste punt maakte hij met een dropshot, nog steeds zijn handelsmerk te pas en te onpas. De eerste game brak hij meteen de opslag van de lange Tsjech, de nummer 59 van de wereld. Het was genoeg voor setwinst, waarna hij ook in de eerste game van de tweede set kansen op een break kreeg. De Bakker benutte ze niet, kreeg een break om de oren maar herstelde zich meteen: 3-3. Een tweede break leverde Vesely wel de set op.
De Bakker pepte zichzelf op en haalde na een vroege break, opnieuw gevolgd door een ingeleverde opslag, op 5-4 bij een tweede breakkans de set binnen met een dropshot. Een break in de derde game was doorslaggevend in de vierde set, waarna De Bakker de vijfde set begon met het wegwerken van vijf breakpoints maar het bij de zesde toch raak was voor Vesely. De Bakker bleef knokken, brak bij 1-4 na nog een verloren opslag, nog een keer terug maar tot een stunt kwam het niet.