Den Haag wil langer geld om prostituees te laten stoppen

DEN HAAG - De gemeente Den Haag wil langer geld van het Rijk om prostituees te helpen als ze met hun beroep willen stoppen. Daarover stuurt de Haagse wethouder Karsten Klein (Welzijn) deze week een brandbrief naar het kabinet.
Den Haag wilde tussen 2014 en 2018 zo'n 220 sekswerkers helpen om uit het vak te stappen. Het programma blijkt effectief: in 2016 stond de teller al op 205.

Klein wil ook na 2018 geld voor uitstapprogramma's voor prostituees. Met die programma's biedt de gemeente Den Haag al vier jaar hulp aan prostituees als zij willen stoppen met hun werk. Vanuit het Rijk is jaarlijks drie miljoen euro beschikbaar voor dit soort projecten. Maar dit project stopt op 1 juli 2018.

Begeleiding

Als de geldstroom vanuit het Rijk stopt, dan kan dat gevolgen hebben voor Shop, een stichting die sekswerkers bijstaat. Daar wordt gevreesd dat zij de hulpverlening van (ex-)sekswerkers moet stoppen. Nu begeleidt Shop ook uitstappende prostituees uit omliggende plaatsen zoals Zoetermeer, Leiden, Alphen aan den Rijn en Gouda.

LEES OOK: Nieuw plan: raamprostitutie weg uit Haagse Doubletstraat
Deel dit artikel: