Dylan van Baarle maakt toptransfer naar Team Sky

Dylan van Baarle tijdens de tijdrit van de Tour de France in Düsseldorf.
Dylan van Baarle tijdens de tijdrit van de Tour de France in Düsseldorf. © ANP
ZOETERMEER - Wielrenner Dylan van Baarle maakt een toptransfer naar Team Sky. Het 25-jarige talent uit Zoetermeer verlaat Team Cannondale-Drapac voor het team van viervoudig tourwinnaar Chris Froome.
'Ik kijk heel erg uit naar de komende twee jaar. Het is een droom die uit komt om te rijden voor Team Sky. Ik denk dat dit de volgende stap is in mijn carrière. Ik heb de afgelopen vier jaar tegen Team Sky gekoerst en ze zijn misschien wel het beste team van de wereld. Nu kom ik bij de ploeg en ik denk dat er goed pas', aldus Van Baarle.
Van Baarle gaat volgend opnieuw voor een goed resultaat in de klassiekers, zoals de Ronde van Vlaanderen en Parijs-Roubaix. 'Maar ik ben niet alleen een renner voor de klassiekers. Ik denk dat ik ook goed mee kan doen in het eindklassement in een kleine ronde en daar wil ik mij in ontwikkelen. Ik denk dat Team Sky mij daar perfect bij kan helpen.'

De Britse formatie spreekt lovend over Van Baarle. 'De jonge Nederlander is een aanstormend talent in de klassieker. Zo werd hij vorig jaar vierde in de Ronde van Vlaanderen.