ADO krijgt kansen, maar verliest toch van Feyenoord

DEN HAAG - Het bekerseizoen voor ADO Den Haag zit erop. De Hagenaars verloren in De Kuip met 2-0 van Feyenoord. ADO was zeker niet kansloos tegen de landskampioen, maar moest toch het onderspit delven.
ADO Den Haag begon goed aan de wedstrijd. Na een minuut kreeg Bjørn Johnsen de bal tegen zich aan geschoten door Feyenoord-doelman Jones. Na twintig minuten kreeg de Noor opnieuw een mogelijkheid om de formatie van Fons Groenendijk op voorsprong te schieten, maar hij schoot hoog over. Daarvoor schoot Elson Hooi voorlangs.
Vlak voor rust kreeg voormalig ADO-speler Michiel Kramer de kans om de thuisploeg op voorsprong te zetten, maar de spits kopte de bal naast. Na de rust kreeg Kramer opnieuw de mogelijkheid, maar ook deze keer zag doelman Robert Zwinkels de bal naast zijn goal verdwijnen.

Goals en rood

Uiteindelijk was het Steven Berghuis die het net wél wist te vinden. De aanvaller schoot met nog 18 minuten op de klok de bal achter Zwinkels. Een paar minuten daarna krulde ADO-middenvelder Nasser El Khayati de bal nog op de paal.
Kramer besliste vervolgens de wedstrijd. De Rotterdammer mocht van elf meter aanleggen, nadat Donny Gorter met zijn hand de bal van de doellijn haalde. De middenvelder kon met rood vertrekken, waarna Kramer de penalty benutte.
Scoreverloop Feyenoord - ADO Den Haag 2-0 (0-0): 1-0 Berghuis, 2-0 Kramer