Instellingen

Edward: Europese dag van geen verkeersdoden

DEN HAAG - Op de matrixborden op de snelwegen is donderdag behalve informatie over de snelweg en de route ook informatie te lezen over het Project Edward. Edward is de afkorting voor European Day without a Road Death. Donderdag 21 september is het de dag van geen verkeersdoden.
Het is een project van Tispol, een breed internationaal Europees netwerk van verkeersspecialisten van de politie in de Europese Unie.


Er zijn ook lokale projecten. In het kader van het project is op basisschool De Kijckert in Wateringen een nieuwe knuffel geïntroduceerd die symbool staat voor de wens om het aantal verkeersslachtoffers terug te brengen naar nul. De knuffel heet EDWARD. Voor de lancering van de groene knuffel kwam ook de politie een bezoekje brengen aan de leerlingen in Wateringen, meldt mediapartner WOS.

Doel leg een belofte af

Doel van het project Edward is een belofte af te leggen veiliger te rijden en te praten over de verkeersveiligheid. Dat gebeurt onder anderen via sociale media.Zo worden ze erop gewezen voor de veiligheid de lichten van de auto aan te doen, de mobiele telefoon niet te gebruiken en zich niet af te laten leiden door dingen in of buiten de auto.