Stel jouw vraag aan vertrekkend burgemeester Van der Tak live via Facebook

© Omroep West
WESTLAND - Sjaak van der Tak neemt volgende week afscheid als burgemeester van Westland. Hij wordt voorzitter van LTO Glaskracht Nederland, een belangenorganisatie van tuinders. Van der Tak begint op 1 oktober aan zijn nieuwe baan. Wat heb jij altijd van Sjaak van der Tak willen weten? Maandagavond vanaf 19.00 uur beantwoordt hij live via Facebook jullie vragen.
Als de stream hieronder niet zichtbaar is,
.

Van der Tak is burgemeester van Westland sinds 2004. Daarvoor was hij wethouder van de gemeente Rotterdam. In diezelfde gemeente was hij daarvoor gemeenteraadslid namens het CDA. Agnes van Ardenne is de tijdelijke opvolger van Van der Tak. De 67-jarige CDA-politica zal het ambt tot ten minste de gemeenteraadverkiezingen in maart 2018 vervullen. De nieuw gekozen gemeenteraad moet een definitieve burgemeester aanwijzen.
Van der Tak benadrukte eind mei dat zijn besluit niet makkelijk was. 'Burgemeester zijn van een dynamische gemeente als Westland, met al die zeer betrokken Westlanders, is een 'way of life'. Ik ben dankbaar dat ik dit ambt zo lang heb mogen bekleden en ben hier absoluut nog niet op uitgekeken', zei hij toen.