Kiki Bertens eindelijk weer in tweede ronde

Kiki Bertens in Mason, Ohio.
Kiki Bertens in Mason, Ohio. © ANP
WATERINGEN - Kiki Bertens staat voor het eerst sinds half augustus weer in de tweede ronde van een WTA-toernooi. De tennisster uit Wateringen rekende maandag bij het Wuhan Open in China met duidelijke cijfers af met de Roemeense qualifier Monica Niculescu.
Bertens won met 6-2, 6-1. Het was de 25-jarige Wateringse in Cincinnati voor het laatst gelukt de eerste ronde van het hoofdtoernooi te overleven. Daarna ging ze er in
, New York (
) en
direct uit.
Tegen Niculescu liep Bertens, de nummer 30 van de wereld, snel uit naar 5-1. De Roemeense, die 35 plekken lager staat op de mondiale ranking, leverde in de de eerste set drie keer haar service in. Ook in de tweede set lag het initiatief direct bij de speelster uit Wateringen, die nu zelfs vier keer de service van haar opponente brak.

Tweede overwinning

Het was voor Bertens haar tweede overwinning op Niculescu. Eerder dit jaar won de pupil van coach Raemon Sluiter in Rome al van haar. Niculescu was in de vorige twee ontmoetingen, in 2015 in Poitiers en in 2016 in Luxemburg, juist de sterkste.
In de tweede ronde in Wuhan stuit Bertens op Varvara Lepchenko. De Amerikaanse schakelde in de eerste ronde verrassend haar als tiende geplaatste landgenote Madison Keys uit. Lepchenko is de nummer 76 van de wereld. Bertens en Lepchenko stonden dit jaar tegenover elkaar in de eerste ronde van de Australian Open. Lepchenko won die partij.