Instellingen

Q&A Burgemeester Sjaak Van der Tak: Ik wil een vrouw als opvolger

© Omroep West
WESTLAND - Vertrekkend burgemeester Sjaak van der Tak van gemeente Westland ziet het liefst een vrouwelijke opvolger. Dat vertelde hij tijdens een Q&A op de Facebookpagina van Omroep West. 'Ik vind het nu te veel een mannenbolwerk. Ik ben absoluut voor een vrouw', aldus Van der Tak.
'Vrouwen kijken heel anders naar zaken', legt hij uit. 'Ik zou het Westlanders gunnen om met een schone lei te beginnen aan een nieuw tijdperk. Westlanders gaan een vrouw wel accepteren. Ze kunnen nu oefenen met Agnes van Ardenne', zegt hij lachend.
Volgens de burgemeester blijven mannen te lang bij hun standpunt hangen, ook al hebben ze ongelijk. Vrouwen zijn eerder bereid om toe te geven dat iets niet goed hebben gezien, aldus Van der Tak. Hij hoopt op een vrouw met 'heel veel' ervaring. 'Ik ga er niet over, maar ik zou het Westland wel toewensen.'

Dertien jaar

Burgemeester Van der Tak neemt eind deze week na dertien jaar afscheid als burgemeester. Tijdens een Q&A op onze Facebookpagina beantwoordde hij alle vragen van kijkers. Bekijk hieronder de Q&A terug.
Kijk hier het hele interview terug:
Vertrekkend burgemeester Sjaak van der Tak (Westland) beantwoordt vragen in Q&A op Facebook