Instellingen

Overvaller servicebalie Hoogvliet Rijswijk vastgelegd op camerabeelden

De verdachte.
De verdachte. © Politie
De verdachte.
De verdachte. © Politie
RIJSWIJK - Vlak voor sluitingstijd wordt de servicebalie van supermarkt Hoogvliet aan het Hendrik Ravesteijnplein in Rijswijk overvallen. De dader draagt een masker en vertrekt met geld uit de kassa. De man is gefilmd, maar is slecht te herkennen.
Dit is een zaak uit het opsporingsprogramma Team West van dinsdag 26 september. Meer zaken zijn
te vinden.
Op maandag 11 september is een 30-jarige medewerkster aan het werk achter de servicebalie. Die zit samen met de slijterij in een aparte ruimte, los van de supermarkt. Even voor 20.00 uur is ze bezig met opruimen, als er plotseling een gemaskerde man binnenkomt. Hij bedreigt haar met een mes en eist geld.
De vrouw is zo bang dat ze doet wat hij vraagt: ze geeft hem de kassalade en de overvaller haalt het geld eruit. Als de buit binnen is, gaat hij er vandoor. Hij gaat rechtsaf de deur uit, vermoedelijk in de richting van de kruising Burgemeester Elsenlaan / Generaal Spoorlaan. Het is niet bekend waar hij daarna naar toe is gegaan. Meld u daarom bij de politie als u iets heeft gezien van de vlucht van de overvaller.

Opvallend masker

De man droeg een zwart masker met witte accenten en gaas voor de ogen. Het gaat om een blanke man van ongeveer 1.70 meter lang. Hij heeft een normaal postuur en droeg een zwarte jas met een zwarte capuchon over zijn hoofd. Op zijn zwarte broek zat op beide bovenbenen een logo in de vorm van een verticale witte streep met daar onder een witte cirkel. Ook droeg hij zwarte sportschoenen.
Mogelijk heeft u het masker ergens in de omgeving van de winkel gevonden. Ook als u weet om wie het gaat, komt de politie graag met u in contact. Daarnaast zoekt de recherche getuigen die voor de overval iets opvallends hebben gezien in de buurt van de Hoogvliet aan het Hendrik Ravesteijnplein. Mogelijk heeft de dader rondgehangen in die buurt.  

Herkent u hem of heeft u informatie?

Bel de opsporingstiplijn van de politie: 0800-6070
Bel Meld Misdaad Anoniem: 0800-7000
Of vul het digitale tipformulier in op politie.nl of Meld Misdaad Anoniem