Dankzij DNA: overvaller juwelier (22) opgepakt

WASSENAAR - Een 22-jarige Wassenaarder is dinsdagochtend aangehouden in verband met het onderzoek naar een gewapende overval op een juwelier vijf jaar geleden. Op basis van een DNA-match is de man in een woning gearresteerd, zo heeft de politie woensdag laten weten.
Op 25 april 2012 werd de juwelierszaak aan de Langstraat overvallen door een man met een bivakmuts op. Hij had een vuurwapen en bedreigde de medewerkster en bezoekers van de winkel. Met een hamer sloeg hij de vitrines in, waarna hij een grote hoeveelheid sieraden meenam. Op een scooter vluchtte de verdachte weg.
Na de overval stelde de politie DNA-sporen veilig. Die matchten eerder dit jaar met DNA-materiaal dat in de databank was opgeslagen vanwege een nieuwe veroordeling van de 22-jarige Wassenaarder. Om wat voor delict het gaat en wanneer de DNA-match exact werd gemaakt kan de politie niet zeggen, zo laat een woordvoerder weten.
De verdachte zit vast voor politieverhoor. Donderdag wordt de verdachte voor de rechter-commissaris voorgeleid.

Twee keer raak

2012 was een rampjaar voor juwelier Koekkoek in de Langstraat in Wassenaar: in korte tijd werd de juwelierszaak twee keer overvallen. Voor de tweede overval, in mei van dat jaar, werden vier mannen gearresteerd.