Hockeyteam uit Leiderdorp speelt voor miljoenenpubliek in Bollywoodfilm

LEIDERDORP - Zo sta je op een kunstgrasveld in Leiderdorp met je team te hockeyen, een paar uur later stap je met het hele team op het vliegtuig naar India voor opnames voor een Bollywoodfilm. Het lijkt een droom, maar het is werkelijkheid voor het hele A1-team van de Leiderdorpse hockeyclub Alecto. Half oktober vertrekt het team op een geheel verzorgde trip naar India.
'Het begon met een oproep van een castingbureau dat op zoek was naar een westers hockeyteam van jongens tussen de 15 en 18 jaar die een aardig potje konden hockeyen, vertelt Guy van Iperen van de commissie tophockey bij Alecto. De jongens van het A1 moesten allemaal een filmpje opsturen waarin ze lieten zien welke tricks ze allemaal konden met een bal.
De filmpjes werden verzameld en opgestuurd naar het Indiase filmbedrijf. Dat moest kiezen uit filmpjes van zo'n 20 tot 30 teams uit de hele wereld. Uiteindelijk bleven er twee teams over, een team uit België en de jongens van Alecto. De filmbonzen uit India kozen voor de Leiderdorpers.

Bollywood gaat twee keer zoveel geld om als in Hollywoord

De filmopnames moesten ook nog eens in het drukke schema worden ingepast. Zaterdag 14 oktober is er gewoon nog een wedstrijd voor A1 en 's avonds stappen ze op het vliegtuig naar India. En dan gaan ze een avontuur meemaken. 'In Bollywood gaat twee keer zoveel geld om als in Hollywoord. Het is bizar. Het productiehuis van de film heeft in India 36 tv zenders waar maandelijks 507 miljoen mensen naar kijken.'
In ieder geval over een Indiaas hockeyteam dat tegen een westers hockeyteam speelt
Guy van Iperen, tophockey Alecto

De jongens krijgen eerst twee dagen een acteerworkshop. Daarna zijn er vijf draaidagen waarin ze het tegen het Indiaas elftal moeten opnemen. Waar het verhaal precies over gaat van Van Iperen niet. 'In ieder geval over een Indiaas hockeyteam dat tegen een westers hockeyteam speelt.'

Toestemmingsformulier ouders

Van Iperen is er overigens maar druk mee. Om met zo'n groep jongens op reis te gaan moet je heel wat regelen, ondanks dat de reis door het productiehuis volledig wordt verzorgd. 'Je moet voor al die kinderen een toestemmingsformulier van de ouders voor de douane hebben.' De film komt in mei 2018 uit en kan rekenen op een miljoenenpubliek in India.