Onderwijsstaking: Wat doen we met de kinderen?

DEN HAAG - Leerkrachten van basisscholen staken donderdag voor een beter salaris en een lagere werkdruk. Door de staking hebben kinderen opeens een dag vrij. Een aantal organisaties speelt handig in op deze onverwachte vrije uurtjes. Ze hebben verschillende acties bedacht voor de kinderen en hun ouders.
Onder meer het
in Den Haag, zwembad de Does en dansschool Rode Sneakerz in Leiderdorp organiseren uitjes voor ouders en kinderen. Ook een aantal bioscopen probeert kinderen met ouders en of verzorgers binnen hun deuren te krijgen.

Wat ga jij doen?

Er is natuurlijk veel meer te doen in de regio en dat horen we graag. Heb je ideeën wat je gaat doen of heb je zelf een evenement waar de kinderen naar toe kunnen? Stuur een mailtje naar online@omroepwest.nl
Ouders mogen geen zorgverlof opnemen voor een stakingsdag van leraren. Werknemers kunnen geen aanspraak maken op regelingen voor calamiteiten- en zorgverlof vanwege de staking van de leraren. Dit kan niet op grond van de wettelijke regelingen voor calamiteiten- en zorgverlof. Er is namelijk geen sprake van ‘noodzakelijke zorg in verband met ziekte’, maar van een oppasprobleem.