Ga je naar de lerarenstaking? Zo kom je het makkelijkst bij het Zuiderpark

Opbouw van het Zuiderpark voor de lerarenstaking.
Opbouw van het Zuiderpark voor de lerarenstaking. © Omroep West
DEN HAAG - De opbouw voor de lerarenstaking op het Zuiderpark in Den Haag is al in volle gang. De organisatie is woensdag begonnen en morgen staken leraren van allerlei basisscholen in Nederland in het Haagse park voor een lagere werkdruk en een beter salaris.
De lerarenstaking begint voor ruim 18.000 leraren om 13.00 uur, om 14.30 is de staking afgelopen. Kijk hier over hoe je het makkelijkst bij het Zuiderpark komt.
Het belangrijkste is dat je niet met de auto naar het Zuiderpark in Den Haag moet komen, meldt de website van de organisatie, PO Front, samen met de politie. Het wordt daar druk en de parkeerruimte is minimaal.

Pendelbussen

Je kan beter met een door het PO Front georganiseerde bus of het openbaar vervoer komen. Wanneer je zelf een zitplaats hebt geboekt voor een van de opstapplekken van de georganiseerde bus kun je hier je vertrektijd nakijken. Vergeet niet je zitplaatsreservering én de stakingsoproep mee te nemen.
Dit laatste kan je bij de buschauffeur of bij een van de zes afgiftepunten op het veld inleveren. Je ontvangt dan in de loop van oktober een reiskostenvergoeding.

Openbaar vervoer

Vanaf Den Haag Centraal en Den Haag Hollands Spoor ben je op de fiets in 20 minuten bij het Zuiderpark. Geen fiets? Dan staan er bij het Centraal Station op het busplatform boven gratis pendelbussen klaar. Die zijn er ook bij station Hollands Spoor bij de Waldorpstraat gratis pendelbussen.
Bussen vol? Neem dan Tram 9 richting Vredenrust en stap uit bij halte Zuiderpark.