Basisschooldirecteur Alphen ontkent ontucht met 13-jarig meisje

Khalid T.
Khalid T. © PvdA Gouda
ALPHEN AAN DEN RIJN - De directeur van een basisschool in Alphen aan den Rijn ontkent dat hij ontucht heeft gepleegd met een dertienjarig meisje. Justitie verdenkt de 32-jarige Khalid T. daarvan. Hij werd begin vorige week aangehouden. Zijn advocaat Shirley Splinter meent dat het Openbaar Ministerie T. op het 'publieke schavot' heeft gezet.
Volgens de advocaat is er geen 'werkelijk onderzoek' gedaan en zijn de beschuldigingen 'zeer discutabel'. Voor de verdachte heeft de zaak directe gevolgen. Zo heeft de PvdA, waarvoor hij in de gemeenteraad van Gouda zit, hem
. De lokale fractie liet weten verbijsterd te zijn over de arrestatie.
Het meisje van dertien is geen leerling van de islamitische basisschool An Noer waarvan T. directeur is. Het OM stelde ook geen aanwijzingen te hebben dat T. ontucht met leerlingen zou hebben gepleegd.

'Disproportioneel en ongegrond'

Splinter vindt het 'disproportioneel en ongegrond' dat het OM de school en de media heeft ingelicht over de zaak, terwijl haar cliënt in beperkingen zat en daardoor zelf niet publiekelijk kon reageren. Die beperkingen zijn inmiddels opgeheven.
Het OM in Den Haag houdt die beschuldigingen 'voor rekening van de advocaat'. Een woordvoerster wees er wel op dat justitie zelf geen persbericht heeft uitgebracht over de arrestatie van de man. 'Alleen de politie heeft daar een kort persbericht over uitgestuurd.' Daarna meldde het OM alleen nog via Twitter dat de rechter-commissaris had besloten T. langer vast te houden en beantwoordden woordvoerders vragen van journalisten over de zaak.

LEES OOK: